You are here:

Spletne strani

skike6izumitelj_1Začeli bomo tudi z rubriko ogleda tujih skike spletnih strani. Za začetek smo izbrali spletno stran http://www.nordic-skating.net katere lastnik je Kersten Adler. Spletna stran nima ravno bleščeče oblike ia pa veliko koristnih informacij. Žal v nemščini. Prijeten ogled.

Skike pri sosedih

skike7Kaj počno skike-fani pri sosedih v Avstriji si lahko ogledati na povezavi http://www.skike.at. Kot lahko sami vidite, imajo tudi poseben poligon za otroke http://www.skike.at/ba.nopp.htm. Sodelovali pa so tudi na RAM-u 2008 http://www.skike.at/franz_preihs.htm.

Kaj je skike - oglejte si video

skike14Skike je zabava za vse v vseh pogojih in na vseh terenih. Bolj dinamičen od nordijske hoje, bolj zdrav od teka, in varnejši od rolkanja in rolanja. Skike ni rezerviran samo za ljudi, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi, ampak za vse ljudi, primeren tudi za, ki se do sedaj niso ukvarjali z športom in, ki potrebujejo poseben pristop zaradi povečane teže ali poškodovanih sklepov. Dodatno, skike je bolj dinamičen, bolj zdrav in varnejši od podobnih športnih aktivnosti. skikanje dobro vpliva na srce in ožilje, varuje sklepe in vezi, ter je odličen pripomoček za hujšanje in oblikovanje telesa. Oglejte si video galerijo.

Skike - Nordijsko rolkanje

skike5Na kratko, bi vam želel predstaviti šport imenovan Skike - Nordijsko rolkanje, večina od vas ve, da je ta šport tesno povezan z tekom na smučeh, saj je tehnika in učinek na telo enak kot pri slednjem.
Read more...

Skike klub Slovenije čestita Petri Majdič

2010_02_18_petraSkike klub Slovenije čestita Petri Majdič za odličen uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru. Tako je po zaslugi epske predstave Petre Majdič na klasičnem šprintu smučarski tek postal tretji zimski šport, ki je na olimpijskih igrah Sloveniji prinesel odličje.

Testiranje skike nordijskih rolk

skike7S pogleda smučarjev tekačev so rolke Skike zelo zanimive, obstaja kar veliko uporabnih možnosti rolk z vidika treninga. Z uporabo Skike rolk se lahko razširijo sredstva treninga tako pri starejših kot mlajših tekmovalcih. S tem se priprave obogatijo, saj jih lahko uporabimo za razvoj koordinacije, tehnike, treninga moči in pri izvedbi specifičnih tekaških iger.
Read more...

Page 18 of 18