You are here:

Predstavitev Skike rolkanja v Zajčji Dobravi

skike_rogla_6Skike rolkanje bomo predstavili to soboto 11.09.2011 od 13.00 na dnevih četrtne skupnosti Polje, na povabilo Turističnega društva Zalog. Na stojnici boste lahko prejeli vse potrebne informacije o uporabi, nastavitvah ter izvajanju Skike vožnje, če boste želeli boste rolke lahko tudi preizkusili, ob 16 uri, pa bomo pripravili tudi prikaz skike vadbe in vožnje po makadamski podlagi.
V sodelovanju z Turističnim društvom Zalog pripravljamo tudi redno vadbo v Zalogu, zato bomo pobirali tudi prijave in predloge za termin. Več informacij na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali  031 744 592 begin_of_the_skype_highlighting            031 744 592      end_of_the_skype_highlighting.

3. tekma skike sezone 2011

skike13Vabimo vas na 3. skike tekmo sezone 2011, ki bo 11. 6. 2011. Prijave v Žalcu na stadionu do 8.45 ure ali še raje na mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali FB strani tekme! Izvedli bomo šprint tekmovanje na izločanje. Kvalifikacije bodo potekale med 9. in 9.45 uro (gre za skikanje na 400 m po tartanu). Tekmovalci bodo razvrščeni v skupine glede na dosežen kvalifikacijski čas. Potem pa skikanje v skupini po 4 tekmovalci - 3 krogi na atletskem stadionu; najboljši napredujejo. Vabljeni na skike!

2. tekma za državno prvenstvo v skike

skike16Na najstarejši rolkarski stezi v Sloveniji, narejena je bila leta 1989, je potekala 2. tekma za državno prvenstvo v skike
terenskem rolkanju. Zaradi obilnega deževja je proga potekala le po asfaltni površini, saj je bil kolovozni del poti premehak in blaten.
V najmlajši kategoriji je slavil Gal Gros, pred mlajšim bratom Anžetom in Žigom Šorlijem. V absolutni ženski konkurenci je bila nepremagljiva Špela Šorli. Med moškimi je slavil njen mož Andrej Šorli pred Rafaelom Marnom in Igorjem Uranjek. Tekmovanja so se udeležili tudi mladi nordijski kombinatorci, kjer je slavil Urh Krajnčan iz Velenja, pred klubskim kolegom Žanom Zagomilškom in Tomažem Šemetom iz SSK Račna. Galerija.
Zahvaljujemo se tudi sponzorjem prireditve:
- PAN-DA - izposoja in prodaja skike opreme
- AMINOSTAR (www.aminostar.si) - vrhunska športna prehrana
- SMREKOVO MAZILO (www.smrekovit.si) - proti vsem vrstam bolečin v mišicah in sklepih

2. skike tekma v sezoni 2011

skike16Kraj prireditve: Rolkarska steza Kokrica
Datum tekmovanja: NEDELJA, 05.06. 2011 ob 10.00 uri

Organizator:  Skike klub Slovenija
Izvajalec: Skike točka Kranj, vodja tekmovanja Aleš Gros, tel. 031 251 541
Pravica nastopa : pravico nastopa imajo vsi tekmovalci, ki obvladajo osnove skike rolkanja. Obvezna je uporaba čelad (kolesarskih), uporaba ščitnikov pa je zelo zaželjena.  
Read more...

Skike četrtki v Novem Mestu

skike_rogla_7Kdaj:Vsak (suh) četrtek ob 18.00 do konca oktobra
Kje: zunanje parkirišče pred Qlandio – glavni vhod
Zakaj:  brezplačna testiranja skike rolk in brezplačna izposoja, nasveti izkušenih skike trenerjev in predvsem, da naredimo nekaj za boljše počutje in kondicijo.

Pričetek ob 18.00 uri na Skike točki na parkirišču pred Qlandijo v Novem mestu (kjer imamo tudi odlično izhodišče za skike ture). Našli nas boste pri glavnem vhodu ob zastavi SKIKE.

Vsi, ki še nimate terenskih rolk skike, si jih boste lahko brezplačno izposodili in jih  preskusili, za tiste, ki pa jih imate, bomo pripravili brezplačni uvodni seminar. Prijave za brezplačni seminar in vse dodatne informacije smo vam na razpolago na elektronskih naslovih: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , ali telefonski številki: 041/967-153.

Otvoritev Skike centra Rogla

skike_rogla_4V soboto in nedeljo, 21. in 22. 5. 2011 je potekalo pravo skike druženje v novem Skike centru Rogla. V soboto so potekali tečaji in testiranja noredijskih rolk skike, v nedeljo pa so se udeleženci lahko pomerili v tekmi na izločilne boje. Oba dneva nas je grelo toplo sonce, vsi pa smo uživali na novi rolkarski stezi, katera spada v tekaški center Petre Majdič. Odslej si bo možno skike tudi izposoditi in opraviti tečaj v samem skike centru Rogla. Slike lahko vidite v galeriji.
V sklopu otvoritve smo izvedli tudi tekmovanje v nordijskem rolkanju, kjer smo bili po uvodnih kvalifikacijah in polfinalnih preizkušnjah predvsem v moški konkurenci priča napetemu finalnemu boju. Rezultati: v moški konkurenci je zmagal Marjan Jelenko (aktualni mladinski svetovni prvak v Nordijski kombinaciji), tesno za njim je na drugem mestu pristal Jože Kamenik, tretje mesto pa je osvojil njun trener Ales Gros. V ženski konkurenci je zmagala Katja Gros pred Špelo Šorli in Ano Kamnikar, med najmlajšimi pa je prepričljivo zmagal Anže Gros pred Lanom Vrčkovnikom in Emo Kačičnik. Novo - video o tekmovanju na Rogli.
Read more...

Page 3 of 18