You are here:

Kako je bil med Pikami?

pika_nogavicka_2010Oranžni lasje, speti v kitki, ki navihano štrlita vstran, obraz, poln simpatičnih pegic, širok nasmešek, različni nogavici in čevlji, veliki kot čolna ... Navihane Pike Nogavičke v tisoč in eni izvedbi so preplavile Velenje. V tednu, ko poteka Pikin festival, je vse mogoče, saj Pika prvi dan od župana prejme lento in zavlada mestu. Pike pa so tudi skikale, saj smo v petih dneh festivala omogočili testiranje preko 200 otrokom. Več na www.mountainattack.com.

6. skike tekma

skike14Vabimo vas na šesto skike tekmo leta 2010. Tekma bo po ulicah Žalca v soboto, 25. septembra, ob 18. uri. Zbor ob 17.30 uri na Šlandrovem trgu. Dolžina proge bo približno 2 km asfalta. Pripravljamo tudi tretjo tekmo otrok! U-12 (1999) in U-16 (1995) Otroci tečejo en krog. Zbor ob 17.30 uri na Šlandrovem trgu. Dolžina proge bo približno 2 km asfalta. Informacije na telefon 041264 221 (Igor).

Teden mobilnosti

skike3Spoštovani, vabimo vas na skike vožnjo po Ljubljanskih ulicah v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, dobimo se na kotalkališču v Tivoliju za bazenom v sredo 22.09.2010. Zbor je ob 17.00 pride kdor more in gremo v Skike akcijo,…

Ob četrtkih, pa seveda ne pozabite na Skike četrtek od 16.00 do 20.00 brezplačna testiranja, spoznavni tečaji in vodena vadba.

Lep športen pozdrav,
David Pelikan

Skike na 21. Pikinem festivalu

skike17Festival ima vsako leto rdečo nit, ki vsebinsko povezuje vse programske sklope festivala. Letošnja osrednja tema festivala je »Poklici«. Častna pokroviteljica letošnjega festivala bo gospa Manca Košir, ki bo na posebni svečanosti v Velenju prejela tudi naziv Pikine ambasadorke in se tako pridružila ambasadorskemu zboru Pikinih prijateljic, ki so ta naziv pridobile v preteklih letih. Mi pa bomo imeli vsak dan potepanja s Piko na terenskih rolkah Skike. Vabljeni. Več informacij najdete na http://www.mountainattack.com.

Teden mobilnosti

skike1V nedeljo 19. 9. 2010 vas vabimo ob Velenjsko jezero - Avtokamp Velenje ob 9.45, kjer bo v okviru tedna mobilnosti potekala tudi skike vadba in testiranje. V primeru slabega vremena vadba odpade.

SKIKE športna sobota na Primorskem.

skike_1_news11. septembra smo skupaj s koprsko osnovno šolo Dušana Bordona priredili športno soboto za učence 4. in 5. razredov. Otroci so se poleg ostalih športnih aktivnosti spoznali tudi z nordijskimi rolkami SKIKE, ki so jih zelo navdušile. Preizkusili so jih na različnih podlagah, travi, pesku in asfaltu. Presenetila jih je enostavna in učinkovita tehnika zaviranja ter hitro učenje osnov tega športa. Preživeli smo lep, aktiven jesenski dan! Oglejte si galerijo.

Page 9 of 18