You are here:

SKIKE med Zoisovimi štipendisti

skike2Med 18. in 28. avgustom je na Debelem rtiču potekal že 20. raziskovalno ustvarjalni tabor za Zoisove štipendiste. Tabor izvaja UMMI - Zavod za izobraževanje, kulturo in mladinski turizem iz Kopra. Mednarodnega tabora se je udeležilo 30 dijakov in 20 študentov iz Slovenije, Avstrije, Češke in Srbije. Spremljevalni športni program, ki zajema lokostrelstvo, kajak, plezanje, potapljanje, padalstvo,... je tokrat popestril tudi SKIKE, ki je požel veliko navdušenje med mladimi. Še enkrat se je izkazalo, da je SKIKE primerna vadba za vsakogar, za aktivne in ne-aktivne, za tiste z izkušnjami iz podobnih športov in za one druge, brez takšnih znanj. Prav vsi so SKIKE vzljubili in se tudi samostojno podali na izlet po bližnji okolici. Več pa na fotografijah.

SKIKE na poletnem športnem taboru KOLPA 2010

skike5V okviru ŠD ŠRC Preska Medvode se je poletnega športnega tabora od 16.-20.8.2010 udeležilo 13 otrok. Cilj tega tabora je bilo predsem druženje ob športnih aktivnostih, katerih mladi tekači spoznavali. Na taboru smo velik poudarek dali tudi na specialni tekaški pripravi, katero smo izvajali na SKIKE rolkah. Te so za učenje pravilne drsalne tehnike zelo primerne, saj otroci ne morejo izvesti napačnega odriva. Za večino je bil to prvi stik s temi rolkami in vsi so bili navdušeni nad možnostmi, ki jih skike ponuja. Pri starejši skupini smo se trenirali tudi vzpon v dolžini 1 km in kasneje tudi spust. Noben od otrok pri spuščanju
ni imel težav, ker smo predhodno precej vadili zaustavljanja. Tako lahko zaključim, da so predvsem otroški modeli skike rolk zelo primerni za vadbo začetnikov, ker so stabilnejši od tekaških rolk, poleg tega imajo zavoro, tako na otrok lahko kontrolira hitrost na spustih.

Športne počitnice za osnovnošolce

skike1(Velenje, 16. 8. - 27 8. 2010) V tednih pred pričetkom šole izvajamo športne počitnice za osnovnošolce, katere organizira Športno zveza Velenje. Najmlajši, kot tudi tisti malo starejši spoznavajo prvine terenskega rolkanja. Lahko si ogledate galerijo in video. Več na www.mountainattack.com.

Skike četrtki v Ljubljanski oazi

skike_1_newsSkike četrtki v Ljubljanski oazi Tivoli postajajo vedno bolj obiskani in prepoznavni. V mesecu septembru pričnemo z rednim izvajanjem Osnovnih Skike tečajev, in Skike treningovi, za odrasle in otroke nad 6 let, prijave že zbiramo na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it tisti, ki pa želijo Skike rolke ali Streetstepper kolesa samo preizkusiti, pa se lahko oglasijo tudi nenapovedano, vsak četrtek od 16 do 20 ure na kotalkališču za bazenom Tivoli, priporočamo kompaktno obutev in športna oblačila.  Vabimo vas, da si v galeriji ogledate nekaj utrinkov iz zadnjega Skike četrtka.

Se vidimo na  Skike-ih !!!

Tečaji v Bohinju

skike7Če ste skike navdušenec in želite to početi v Bohinju ali okolici, je to pravi naslov za vas http://www.skike-bohinj.com/

Streetstepper

skike3V nedeljo 15.8.2010 je naš Skikeatlonec Jure izvedel svojevrsten podvig vzpon na Vršič z Streetstepper kolesom www.streetstepper.com glede na dejstvo, da Jure s seboj nosi že 6 križev, je to, da je postal prvi Slovenec, ki je prevozil strmine Vršiča z Strippijem,kot ga sam ljubkovalno imenuje, nato pa se udeležil še teka na Kranjskogorski desetki toliko bolj posebno, očitno trening na Skike-ih premika vse meje. Galerija.

Page 10 of 18