You are here:

Zgodovina

Izumiteljev pogled

Otto Eder - vedno športen - se je poigraval z idejo o razvoju nečesa podobnega tekaškim rolkam, že dolgo časa. Vsi izdelki, ki so bili tedaj na voljo niso bili uporabni (celo nevarni)na terenih okoli njegovega doma. In tako se je odločil da bo izdelal nekaj enostavnega in varnega za uporabo na vseh terenih. Do glavne ideje je prišel ob družinskem srečanju v Sarleinsbach-u 1997.

Začetna ideja je bila: rolka z večjimi in napihljivimi kolesi. Poimenoval jo je Megarun iz katerega se je na koncu razvil Skike. Naslednji iziv so bile zavore, uporabil je standardne zavore za kolo, vendar zadeva ni delovala dovolj učinkovito, tako je končno prišel na idejo o zavori ,ki je bila podobna današnji, ta je delovala enostavno precizno in brez težav.

Kaj storiti z takšno dobro idejo? Zaščititi patente in dati na tržišče? Uveljanje patentov je dolgotrajno in drago, ščasoma je uspel vse zaščititi, toda od trženja je bil še daleč. Začetnemu modelu so sledili še štirje predhodniki Skike-a z velikimi imeni Mountainscate, M-wheels, Skatebike in končno Skike, kombinacija imen skate in bike je zaščitena kot blagovna znamka.