You are here:

Kaj je skike

Kaj je Skike?
Skike je zabava za vse v vseh pogojih in na vseh terenih. Bolj dinamičen od nordijske hoje, bolj zdrav od teka, in varnejši od rolkanja in rolanja. Skike ni rezerviran samo za ljudi, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi, ampak za vse ljudi, primeren tudi za, ki se do sedaj niso ukvarjali z športom in, ki potrebujejo poseben pristop zaradi povečane teže ali poškodovanih sklepov. Dodatno, skike je bolj dinamičen, bolj zdrav in varnejši od podobnih športnih aktivnosti. skikanje dobro vpliva na srce in ožilje, varuje sklepe in vezi, ter je odličen pripomoček za hujšanje in oblikovanje telesa.
Od kje ime Skike?
Ime izvira iz imen SKate in bIKE. Ime Skike je kombinacija besed skate in bike, elementi kot so napihljiva kolesa in robustno ogrodje, spominjata na kolo (bike), uporaba in tehnika vožnje pa na drsalno tehniko (skate) iz teka na smučeh.

Kdo lahko Skika? Zabava za vse.

Skike ni namenjen samo športnikom in tekačem za trening tehnike in kondicije, ampak je namenjen vsem ljudem, ki si želijo izboljšati svoje športno življenje in zdravje, ter se pri tem tudi zabavati, skike je primeren tudi za vse, ki do sedaj niso bili športno aktivni, saj jim omogoča lahek začetek in enostaven prehod med rekreativce.

Skike je za vse:

*suhe in malo manj suhe
*revne in bogate
*majhne in velike
*stare in mlade
*moške, ženske in otroke

Kje lahko skikam? Dobrodošli na vseh terenih...

Asfalt, makadam, trava, umetne površine- ni terena, ki lahko zaustavi Skike. Kjer navadni rolerji odpovejo, Skike nadaljuje. Skikamo lahko po vsaki utrjeni površini.

Skike lahko uporabljamo za aktivnosti pod različnimi pogoji, vožnjo po gozdnih poteh, treking na podeželskih cestah, ali hitro vožnjo na cestah in ulicah. Prednost je v napihljivih kolesih, vzdžljivemu okvirju in učinkovitih zavorah.

Kjerkoli boste že skikali, ne boste potrebovali posebnih čevljev, saj ustreza vsaka športna obutev. Nič več skrbi, kam pospraviti čevlje med vadbo in kako premostiti prezahteven teren, nič več zadrege pri obisku lokalov kjer je vstop z rolkami prepovedan

Se je skikanja potrebno naučiti? Uporabite našo izobraževalno mrežo.

Za primerjavo: Nordijsko hojo izvajajo stotisoči, vendar le redki pravilno.

Enako je z Skikanjem, voziti se lahko nauči vsak sam, vendar pravilno voziti je nekoliko težje. Naša izobraževalna mreža vam je na voljo za pravilen začetek na Skikeih, pravilno tehniko, koordinacijo rok in nog.

In da ne pozabimo, učenje v skupini, je lažje, hitrejše, varnejše, in bolj zabavno!