You are here:

Kdo uporablja skike

Skike rolke pri treningu nordijske kombinacije uporabljamo že dve sezoni. Zanimiv in hkrati koristen športni pripomoček smo uspešno vpeli v naš trenažni proces, predvsem preko poletnega dela sezone. Ob slabih zimah pa naredimo kakšen trening med zimskim obdobjem.

Zakaj smo se odločili za nakup skike tekaških rolk? Prvič zelo dobro imitirajo tek na tekaških smučeh, zato so aktivne tiste mišične skupine, ki so za nas najpomembnejše. Kot drugo so idealno sredstvo za korekcijo pravilnega odriva pri drsalni tehniki (odriv preko celega stopala vstran). Kot tretje razbijajo monotonijo treningov na rolkarskih stezah in odpirajo možnost treniranja po slabših asfaltnih potem oz. makadamskih potem. Kot četrto pa imajo skike rolke veliko prednost pred vsemi vrstami tekaških rolk z zelo učinkovito zavoro, ki omogoča varno varno vožnjo tudi po klancih navzdol. Osebno sem jih testiral na 15 % asfaltnem klancu in ....... preživel, brez padca.
Lep pozdrav, Aleš Gros
Kajakaši skike uporabljamo  predvsem za popestritev treningov, namesto navadnega teka. Z skike tekom smo zelo zadovoljni, saj je s svojimi zavorami in večjimi kolesi zelo varen. Pri teku delajo vse mišice, na skike bordih pa lahko razvijamo občutek za drsenje, kar nam koristi tudi v čolnu. Skike uporabljamo na različnih terenih, kar večkrat naredi vadbo še bolj zanimivo.  

Lep pozdrav, Dejan Testen
Telemark reprezentanca Slovenije Sike uporablja, kot odlično simulacijo teka na smučeh, saj je v naših disciplinah poleg smučanja dodan tudi tek. Z skikom pridobivamo potrebno kondicijo v poletnih pripravah. Zelo smo bili presenečeni nad blaženjem tresljajev in odlično funkcionalnostjo zavore. Kajti treningi, ki jih opravljamo se vedno opravljajo na zahtevnih vzponih, posledično tudi spustih.

Lep pozdrav, Tine Kolenc
Skike uporabljam kot dopolnilo kolesarskim treningom, saj s tem krepim tudi "ne-kolesarske" mišice hkrati pa ne preobremenjujem sklepov. Najbolj mi je všeč, da se primerni tereni za skikanje najdejo povsod. Zanesljive zavore ti dajejo varnost, ki jo pri rolanju ali teku na smučeh vedno pogrešam.

Lep pozdrav, Aleksej Dolinšek
V svojih "mladih" letih sem tekmovala v teku na smučeh. Vsakodnevni treningi so me zasvojili s športnimi užitki za vse življenje. Pogrešala sem rolkarske treninge, vendar si rolk zaradi preveč prometnih cest nisem kupila. Ko sem prvič videla skike, sem se takoj navdušila nad njimi...ko pa sem si jih nadela, bi z njimi lahko tudi "spala" - tako enkraten izum so.
V našem prehitrem življenskem tempu so idealen pripomoček, da se v zelo kratkem času povsem razgibamo in nadihamo svežega zraka. Z redno vadbo pa nam "čvrste roke, raven trebušček in napeta ritka ne uidejo"..zato:
... Hitro zdaj na skike vsi, nam trenirat se mudi. Raven trebuh čvrsta rit, s skiki hitro vsak bo fit...

Lep pozdrav, Urša Cesar: