You are here:

Skike - Nordijsko rolkanje

skike5Na kratko, bi vam želel predstaviti šport imenovan Skike - Nordijsko rolkanje, večina od vas ve, da je ta šport tesno povezan z tekom na smučeh, saj je tehnika in učinek na telo enak kot pri slednjem.
Nordijske rolke, za trening v odsotnosti snega uporabljajo tako rekreativni, kot profesionalni tekači na smučeh, edina pomanjkljivost do sedaj, pa je bila odsotnost učinkovite in varne zavore, uporabnost zgolj na prometnih površinah in poligonih ter omejenost pri nastavitvah glede velikosti noge in ostalih neskladjih(X in O) nog.Sedaj pa je na voljo že dobro uveljavljen in povsem univerzalen pripomoček za Nordijsko rolkanje imenovan Skike, katerega enostavno in varno uporabljajo tako profesionalni športniki kot rekreativci in tudi tisti, ki se prvič podajajo na pot nordijskih disciplin, stari, mladi, suhi in malo manj suhi, moški, ženske in otroci, družine. Skike je edinstven športni pripomoček, kateri je popolnoma individualno nastavljiv vsakemu uporabniku, z prilagajanjem nastavitev velikosti noge V07S od št.26 – 37 in V07 od št. 36 – 47, prilagajanjem, lege glede na podlago, tako nog ni potrebno držati v nenaravni prisiljeni legi, ki je nemalokrat boleča(če se spomnimo rolerjev), nastavitvi višine in odzivnosti zavore, katere uporaba je instinktivna(naraven gib nog) in v skladu z fizikalnimi zakoni, uporaba vsake športne obutve, uporaba na različnih terenih(po vsaki utrjeni podlagi- asfalt, makadam, gozdne poti in tudi trava ), zaradi napihljivih  koles so sklepi in vezi neobremenjeni, večji razmak med kolesi in nizko težišče omogočata veliko stabilnost, palice in zavore pa varnost pred padci. Seveda je enako kot pri smučarskemu teku potrebna uporaba palic, za pravilno tehniko vožnje in delovanje zgornjega dela telesa, obvezna je tudi uporaba čelade in ščitnikov za kolena in komolce.

Skike je preizkušen in testiran na nemškem TÜV inštitutu ter ima GS znak za kvaliteten in varen pripomoček.

Skike-anje kot novo obliko Nordijskega rolkanja v Sloveniji razvijamo že dobri dve leti, vzpostavili smo izobraževalno mrežo Skike trenerjev(športni pedagogi, učitelji teka na smučeh, rolanja), Skike partnerjev, Športnih centrov, hotelov in specializiranih trgovin( OŠC Planica-CŠOD, Terme Krka, klubi, društva), prodaja in izobraževanje potekata izključno preko naše partnerske mreže, katera je potrjena s strani Skike demonstracijske skupine pod vodstvom koordinatorja za Nordijsko rolkanje in člana demonstratorske vrste za smučarski tek prof. Aleša Grosa, kateri je tudi trener Nordijskih kombinatorcev, predpogoj za Skike trenerje pa je licenca ZUTS-a za učitelja teka na smučeh, rolanja, Nordijskega rolkanja( program je v potrjevanju MŠŠ, kot dodatni modul smučarskega teka) ali formalna športna izobrazba z dodatnim specialnim usposabljanjem.

Ker je Skike-Nordijsko rolkanje zaradi svojih posebnosti še posebej primerno za šole in izobraževalne zavode, za otroke in mladostnike, bi želeli z vami skleniti partnerstvo pri razvoju tega športa, pri razvoju šolskih tekmovanj in uvrstitvi med SKL športne panoge. Skike klub Slovenija je pripravljen na sodelovanje, pri izobraževanja, izvedbi  brezplačnih predstavitev v sklopu vaših projektov, uvedbo šolske Skike lige, podjetje Pan-da, kot generalni zastopnik Skike sports international, pa je pripravljeno sodelovati z ugodnostmi in podporo projektom.

Ker se zavedamo, da takšni projekti potrebujejo čas in usklajevanje, smo pripravljeni na postopno uvajanje posameznih projektov. Seveda, pa bi bilo zamisli in predloge dobro doreči na sestanku, zato prosimo, da nam posredujete vaše videnje morebitnega sodelovanja in termin sestanka.

PAN-DA & Skike klub Slovenija